Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Vztah německého a českého národa se řeší už přes tisíc roků a nelze předpokládat, že byste ho vyřešil tím že si Švarcnberg a Poslt podali ruce. Vím, že na sudetoněmecké straně bylo hodně zabitých, ale je to pouhý zlomek toho, kolik bylo popraveno, umučeno, zplynováno neněmeckých občanů naší republiky. Tak jako nesmí existovat společná vina, tak nesmí existovat společná nevina.

0 1
možnosti
Foto

Němci ze  Sudet nebyli nikdy národností Němci. Jaká je jejich vina na koncetračních táborech. Jaká je jeich vina na rozpoutání války. To, že chtěli do Německa, neměla na tom náhodou vinu i naše politika vůči jim. Od kdy v civilizovaném světě platí kolektivní vina ? Kdo trestal němce v Německu v říši za to, že volili Hitlera. Jak za rozpoutání války mohli starci a děti naházení v Ústí nad Labem i s kočárkem do Labe.

1 0
možnosti
ZH

Sudetoněmecké dny Brně vypadá skěle, dokuď se nezamyslíte nad tím, co se stane, až tam přijde demonstrovat tlupa "odbojářů", nebo nějaký pošuk pronese do mikrofonu, že on přece jen chce statek svého děda radši zpátky.

Co potom? Nastanou žně pro média a štváče na obou stranách. Takže radši asi ne.:-)

1 0
možnosti
RH

Odpuštění je individuální čin. Můžeme odpustit někomu, kdo se na nás provinil.

1 1
možnosti
Foto

Čím a jak se na nás provinili děti, ženy a starci, že jsme je byli nuceni vyhnat a vraždit. Snad ne tím, že s námi do 12 století sdíleli společný osud, a že naše dějiny jsou i jejich dějinami.

3 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 642x
Jsem ten, jenž má přání, býti psavcem bez přestání.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám