Pane prezidente, co takhle uklidit si před vlastním prahem?

Miloš Zeman opět v akci. Kauza kandidátů na titul profesor se opakuje. A to se říká, že: ,,dvakrát do jedné řeky nevstoupíš" 

A je to tady zase! Opět pan prezident dává najevo, jakým je ,,důležitým a zásadovým" člověkem. Je pravdou, že neznám pravou příčinu jeho někdy až záhadného chování, ale nadarmo se neříká, že ,,opakovaný vtip, přestává být vtipem". A o čem je řeč? Týká se to samozřejmě problému s kandidáty na profesuru, jimž nehodlá M. Zeman dát své požehnání. Mě samotnému to přijde po předešlé kauze s Martinem C. Putnou již celkem pošetilé hlavně proto, že sám prezident by si měl nejprve zamést před vlastním prahem. A proč?

 

  • Tak například pan ing. V. Mynář nyní vedoucí kanceláře prezidenta: Vystudoval obor ekonomika stavebnictví na  Vysokém učení technickém  v Brně, ale to je asi tak vše co jsem zjistil o jeho předlistopadové existenci. Zvláštní? No budiž. Ovšem jeho polistopadové působení je již pestřejší. Například podnikatelské vztahy s lobbistou M. Šloufem. I to co bylo kolem nákupu Mynářovi vily, ale to si jistě můžete vygooglovat sami. A Mynářova doposud chybějící bezpečnostní prověrka? Tak to je zřejmě román na pokračování. 

 

  • Další Zemanovou postavou je pan ing. M. Šlouf: A co o něm víme? Z předlistopadové éry snad jen to, že byl  vedoucím funkcionářem SSM  a poslancem  KSČ . Je to snad nejznámější politický lobbista, který se podílel na vzestupu prezidentského kandidáta M. Zemana, a předtím i V. Klause. A tak mě napadá, že by spřízněnost čistě náhodná? Byl členem volebního týmu Miloše Zemana v prezidentských volbách , avšak ten ho poté odvolal. A vysvětlení? ,,Šlouf lhal o tom, že přesvědčil  Vladimíra Remka k tomu, aby odmítl kandidovat na prezidenta za  KSČM " . Šlouf, ovšem tento výrok popřel. Zeman nicméně nadále tvrdí, že zůstali přátelé. Šlouf taky přiznal, že během dřívější vlády M. Zemana se na Úřadu vlády setkával s Františkem Mrázkem , což byla jedna z hlavních postav českého podsvětí.

 

  • Dalším spřízněncem M. Zemana je bezesporu Jan Veleba: Opět další bývalý člen KSČ, a to až do roku 2002. Nyní je úřadujícím předsedou SPO (zemanovci). Pan Veleba je však v Zemanově působnosti spíše menší figurkou, a tak se o něm nebudu zmiňovat. Ostatně jeho vliv, ač se opravdu  snaží není tak markantní.

 

Jistě by se dali najít i další ,,černé duše" či řekněme ,,kostlivci" M. Zemana, jako například mluvčí a ředitel tiskové kanceláře prezidenta pan J. Ovčáček , který za dobu působení v komunistických  Haló novinách  napsal za dva roky (2002–2004) 443 článků, které dle autora svědčí o Ovčáčkově fascinaci komunismem.  Ale myslím, že není třeba to toliko hrotit. Otázkou nadále zůstává, zda-li by si pan prezident neměl zamést nejprve před vlastním prahem, než začne provádět čistky jemu tak vlastní.

Autor: Vladimír Řehák | úterý 12.5.2015 11:21 | karma článku: 21,91 | přečteno: 676x
  • Další články autora

Vladimír Řehák

Buď nám Babiš milostiv!

10.2.2016 v 22:52 | Karma: 24,78

Vladimír Řehák

Nevěřím v Boha...

2.1.2016 v 19:00 | Karma: 13,54