Našel Peroutkův článek za tři minuty

Zaujal mě článek na webu Lidovky.cz pod názvem  ,,Našel jsem Peroutkův článek, napsal důchodce na hrad. Prý za tři minuty." , jenž je o jistém důchodci z Rožmitálu pod Třemšínem.

Tento člověk byl, cituji: ,,otráven z honu na novináře Ferdinanda Peroutku", že se rozhodl napsat dopis prezidentu M. Zemanovi .  Znechucení jistého sedmdesátiletého důchodce z Brd nabralo takové míry, že dle jeho názoru neustálé osočování jednoho z našich ,,nejlepších novinářů" jej dohnalo v rozhodnutí k napsání dopisu prezidentské kanceláři ČR. Údajně, a nyní opět cituji: „Když mě někdo vytočí, vždycky ořežu tesařskou tužku a tím to napíšu,“ Důvodů má prý hned několik. Jedním z nich je, že není přijatelné urážet „vzdělaného, charakterově pevného a opravdově angažovaného člověka“ (myšlen je F. Peroutka), přičemž již nehodlá přihlížet jak neustálé osočování panem prezidentem negativního, ba „zatuchlého ovzduší v našem státě“ nabírá na obrátkách . A to se domníval, že jej již nic nevyvede z míry.

A co z toho lze vyvodit? Snad jen to, že se přeci jen najdou lidé, kterým není lhostejno jak neprofesionálně se chová prezident této země. Jak arogantní a egoistický člověk může vzejít z prezidentských voleb požehnaný přímou volbou lidu. To nám budiž výstrahou do příštích voleb.

 

 

  

Autor: Vladimír Řehák | pondělí 11.5.2015 13:11 | karma článku: 28,65 | přečteno: 2179x
  • Další články autora

Vladimír Řehák

Buď nám Babiš milostiv!

10.2.2016 v 22:52 | Karma: 24,78

Vladimír Řehák

Nevěřím v Boha...

2.1.2016 v 19:00 | Karma: 13,54