Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trest smrti je vždy špatným řešením, pokud o něm rozhoduje státní soudce.  Trest smrti může být akceptovaný pouze jak forma nápravy křivdy a měl by o tento trest navrhovat jen poškozený, nebo pozůstalí.   Základem správného fungování společnosti je odstraňování nespravedlnosti při zločinném jednání některých lidí.   Protože vnímání způsobené újmy je ryze subjektivní záležitost, je i náprava křivdy a poskytnutí spravedlnosti také velmi subjektivní záležitostí.  Proto je správné, aby o stanovení trestu spolurozhodovala i poškozená strana.   V tomto kontextu je pak možné, aby poškozená strana žádala trest nejvyšší a absolutní. ?

0 0
možnosti
Foto

Trest smrti MÁ výchovný vliv, zločinec již nekoná zlo. Tj. jeho špatné a nemorální chování je omezeno na maximální možné minimum!

Trest smrti by se však měl dávat pouze ve velmi výjimečných případech. Zajímavé je, že za první republiky trest smrti existoval, ale nebyl nikdy vykonán. Tj. měl jen odstrašující charakter. To možná nebylo špatné řešení.

Váš článek je slabota. Je velmi krátký a není nuancovaný. Pokud máte dítě a někdo ho bude ohrožovat na životě a vy tomu můžete zabránit pouze tím, že toho člověka zastřelíte, tak byste to měl myslím udělat.

Podlehl jste blábolu zločinců organisátorů přiblblé multikulti rovnostářské společnosti. Před lety jsem četl, že z deseti vrahů, kteří v Anglii po odpykání trestu byly propuštěni na svobodu, 5 z nich během několika let opět někoho zavraždilo. Tudíž, justice a zákonodárci se na těchto vraždách dle mne spolupodíleli. A Vy to ještě schalujete. Styďte se!!

Těžcí zločinci by mohli dostat dživotí. To je však také tvrdý trest a nesmírně drahý. Za ty peníze daňových poplatníků by bylo možno provést spoustu dobrých věcí, např. v lékařské péči. Pokud peníze tam nedáte a dáte je místo toho na udržování lidí doživotně ve vězení, tak způsobujete předčasnou smrt několika lidí. Styďte se!

0 1
možnosti

Výchovné by bylo, kdyby konal dobro. Samotné nekonání zla nestačí. Proto trest smrti není trestem, neboť "potrestaného" nevychovává. Žel, sociologické výzkumy prokázaly, že namá ani účinek preventivní -neodradí potenciální pachatele od spáchání hrdelního zločinu.

Račte si přečíst publikaci: Vykonané tresty smrti - Československo 1918-1989, Otakar Liška a kol.

Pokud jsem to spočetl dobře, za první republiky bylo vykonáno 19 poprav. Za druhé republiky 3. Za třetí republiky - po válce do vítězství komunistů - už to byly stovky.

1 0
možnosti

"Trest" smrti je akceptovatelný jedině v situaci, kdy se společnost proti opakování stíhaného zločinu nemůže bránit jinak.

1 0
možnosti
Foto

Ale toto se dá přeci řešit i izolací daného jedince?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS