Pane prezidente, co takhle uklidit si před vlastním prahem?

12. 05. 2015 11:21:19
Miloš Zeman opět v akci. Kauza kandidátů na titul profesor se opakuje. A to se říká, že: ,,dvakrát do jedné řeky nevstoupíš"

A je to tady zase! Opět pan prezident dává najevo, jakým je ,,důležitým a zásadovým" člověkem. Je pravdou, že neznám pravou příčinu jeho někdy až záhadného chování, ale nadarmo se neříká, že ,,opakovaný vtip, přestává být vtipem". A o čem je řeč? Týká se to samozřejmě problému s kandidáty na profesuru, jimž nehodlá M. Zeman dát své požehnání. Mě samotnému to přijde po předešlé kauze s Martinem C. Putnou již celkem pošetilé hlavně proto, že sám prezident by si měl nejprve zamést před vlastním prahem. A proč?

  • Tak například pan ing. V. Mynář nyní vedoucí kanceláře prezidenta: Vystudoval obor ekonomika stavebnictví na Vysokém učení technickém v Brně, ale to je asi tak vše co jsem zjistil o jeho předlistopadové existenci. Zvláštní? No budiž. Ovšem jeho polistopadové působení je již pestřejší. Například podnikatelské vztahy s lobbistou M. Šloufem. I to co bylo kolem nákupu Mynářovi vily, ale to si jistě můžete vygooglovat sami. A Mynářova doposud chybějící bezpečnostní prověrka? Tak to je zřejmě román na pokračování.

  • Další Zemanovou postavou je pan ing. M. Šlouf: A co o něm víme? Z předlistopadové éry snad jen to, že byl vedoucím funkcionářem SSM a poslancem KSČ . Je to snad nejznámější politický lobbista, který se podílel na vzestupu prezidentského kandidáta M. Zemana, a předtím i V. Klause. A tak mě napadá, že by spřízněnost čistě náhodná? Byl členem volebního týmu Miloše Zemana v prezidentských volbách , avšak ten ho poté odvolal. A vysvětlení? ,,Šlouf lhal o tom, že přesvědčil Vladimíra Remka k tomu, aby odmítl kandidovat na prezidenta za KSČM " . Šlouf, ovšem tento výrok popřel. Zeman nicméně nadále tvrdí, že zůstali přátelé. Šlouf taky přiznal, že během dřívější vlády M. Zemana se na Úřadu vlády setkával s Františkem Mrázkem , což byla jedna z hlavních postav českého podsvětí.

  • Dalším spřízněncem M. Zemana je bezesporu Jan Veleba: Opět další bývalý člen KSČ, a to až do roku 2002. Nyní je úřadujícím předsedou SPO (zemanovci). Pan Veleba je však v Zemanově působnosti spíše menší figurkou, a tak se o něm nebudu zmiňovat. Ostatně jeho vliv, ač se opravdu snaží není tak markantní.

Jistě by se dali najít i další ,,černé duše" či řekněme ,,kostlivci" M. Zemana, jako například mluvčí a ředitel tiskové kanceláře prezidenta pan J. Ovčáček , který za dobu působení v komunistických Haló novinách napsal za dva roky (2002–2004) 443 článků, které dle autora svědčí o Ovčáčkově fascinaci komunismem. Ale myslím, že není třeba to toliko hrotit. Otázkou nadále zůstává, zda-li by si pan prezident neměl zamést nejprve před vlastním prahem, než začne provádět čistky jemu tak vlastní.

Autor: Vladimír Řehák | úterý 12.5.2015 11:21 | karma článku: 21.91 | přečteno: 676x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 22.91 | Přečteno: 307 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 21.14 | Přečteno: 832 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 415 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 254 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 57 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 619

Jsem ten, jenž má přání, býti psavcem bez přestání.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...